Nieuws

U Plastics kiest voor participatie met INITIUM voor verdere groei

Dilsen-Stokkem, 5 mei 2023 – Kunststofverwerkingsbedrijf U Plastics en de industriële holding INITIUM slaan de handen in elkaar. Als actieve speler in de kunststofindustrie ambieert U Plastics groei en kiest hiervoor een participatie met INITIUM. Een synergie die tal van mogelijkheden biedt voor beide bedrijven, alsook voor de klanten en werknemers. 

Groei en ambitie 

U Plastics staat sinds 2017 in de startblokken en realiseerde reeds een snelle groei. Met een professionele achtergrond uit de kunststofindustrie zijn de gedreven eigenaars Bert Knoops en Wouter Frederix op zoek naar nieuwe uitdagingen en vooral een betrouwbare partner die hen ondersteunt in het versterken en bestendigen van hun verdere uitbreiding. “We kiezen ervoor om te groeien, maar willen dit absoluut doen op een manier dat we al onze klanten topservice kunnen blijven geven. Door deze participatie hebben wij alles in onze mars om nieuwe markten aan te boren en grotere projecten te realiseren“, vertelt Wouter Frederix.   

Uitdagend MAATWERK uit kunststof

R&D en maatwerk 

R&D speelt een vitale rol binnen U Plastics. Naarmate de technologie evolueert, ontstaan nieuwe technieken en ontwikkelt de kunststofindustrie zich voortdurend. U Plastics realiseert met een gerichte R&D innovatieve kunststofprojecten op maat. “Maatwerk is momenteel één van onze kernactiviteiten en daar willen we graag verder op inspelen. Door probleemoplossend te werken, dagen wij onszelf uit op ieder vraagstuk een oplossing aan te kunnen bieden. De specifieke wensen van onze klant vertalen in duurzame producten is onze prioriteit”, geeft Bert Knoops aan. 

Een duurzame toekomstvisie 

Het ecologische aspect is dé drijfveer van U Plastics en hieromtrent hanteert zij een duidelijke toekomstvisie. Haar ambitie is het leveren van producten uit hergebruik van grond- en afvalstoffen, met andere woorden, het bekomen van een belangrijke speler in de circulaire economie. Door de samenwerking met INITIUM versterkt zij haar positie om in te spelen op opportuniteiten in de toekomst en haar doel waar te maken. “Wouter en Bert realiseerden een mooi groeitraject voor U Plastics! Op basis hiervan, en samen met hun enthousiasme en hun visie op een circulaire toekomst, besliste INITIUM mee in te stappen in dit ambitieuze avontuur”, duidt Maarten Bynens.