Nieuws

IN DE PERS: VKW Limburg plaatst kleppers op bestuurderszitje

Rasondernemers Maarten Bynens (INITIUM) en Peter Guelinckx (A&M Automobielgroep) en bedrijfsleider Carlo Theunissen (H. Essers) zijn zopas verkozen tot nieuwe bestuursleden van VKW Limburg.

De raad van bestuur van werkgeversorganisatie VKW Limburg heeft met de verkiezing van de drie nieuwe bestuurders ingezet op verdere verjonging en dynamisering. Na de eerdere verkiezing van Marc Warson (Warsco Units) als voorzitter en Rosaline Wijnen (ABN Cleanroom Technology, Smartlog en FRONNT) en Wouter Uten (Velsera, Ugentec) als vicevoorzitters, vervoegen nu dus Maarten Bynens (INITIUM) en Peter Guelinckx (A&M) en Carlo Theunissen (H. Essers) het VKW-bestuur. Zij stromen ook meteen door naar het bestuurscomité.

INITIUM groep is fier dat CEO Maarten Bynens deel uitmaakt van dit VKW-bestuur.

WIE ZIJN DE NIEUWELINGEN

die het stuur van de werkgeversorganisatie in handen nemen?

Maarten Bynens (°1982) is CEO van holding INITIUM, die intussen acht ondernemingen telt. Bedrijven actief in automatisering (Seculux/Entrya in Lanklaar en GMF in Genk), compressoren en generatoren (LVC Solutions in Genk), raamdecoratie (Decoline in Pelt), grafisch ontwerp & marketing (Osence uit Dilsen-Stokkem), kunststoffen (UPlastics in Dilsen-Stokkem) en tuinhuizen (Nowak in As). Samen met andere Limburgse ondernemers richtte hij ook het investeringsfonds Renardmont op.

Peter Guelinckx (°1981) is eigenaar en CEO van A&M Automobielgroep, één van de 3 grootste dealergroepen in België. De groep met hoofdzetel in Hasselt, omvat 33 vestigingen, 10 automerken en 57 showrooms in Belgisch- en Nederlands Limburg, Vlaams-Brabant en Antwerpen, goed voor 860 jobs.

Carlo Theunissen (°1980) is handelsingenieur en volgde tal van bijkomende opleidingen aan o.m. de Vlerick Business School. Hij is Chief Operations Officer (COO) Warehousing bij logistiek bedrijf H. Essers. Familiebedrijf H.Essers is een internationale logistieke speler voor segmenten als chemie, farma, infra en onderdelen. Met 1.300.000 m² magazijnruimte, een vloot van 1.440 vrachtwagens en 3.816 opleggers en ruim 7.500 medewerkers verspreid over 88 locaties en 19 landen.

Marc Warson, voorzitter VKW: “Ik ben erg blij met deze verdere verjonging en dynamisering van ons bestuur. We verwelkomen drie sterke nieuwe profielen, verbinders met een sterk netwerk en met oog voor waarden als integriteit, loyaliteit en discretie. En dus passend bij ons VKW-DNA. Deze uitgebalanceerde bestuursploeg gekoppeld aan een competent managementteam geeft me het volste vertrouwen in de toekomst. We staan klaar om onze werkgeversorganisatie nog verder uit te bouwen in het belang van onze leden-bedrijven en de Limburgse economie.”

Het vernieuwde bestuurscomité van VKW Limburg bestaat nu uit: Marc Warson (Warsco Units) (voorzitter), Rosaline Wijnen (ABN, Smartlog en Fronnt) (vicevoorzitter), Wouter Uten (Velsera) (vicevoorzitter), Maarten Bynens (INITIUM), Lode Essers (Pami), Peter Guelinckx (A&M), Bernard Hallemans (Aperam), Ruben Lemmens (VKW), Yannick Leroi (Sprimoglass), Marc Meylaers (ATL), Maxime Monard (Monard Law), Mieke Neven (Burocad), Ben Spaas (Spaas Kaarsen), Carlo Theunissen (H. Essers), Bas van de Kreeke (van de Kreeke, Soltech), Wim Van Den Bossche (Ecoo), Koen Hendrix (adviserend).