Nieuws

if you can’t beat them, join them

Ace Packaging neemt fabrikant van aluminium bakjes Aluvin et Herentals over van INITIUM group.

INITIUM wil steeds alle bedrijven binnen de groep de beste kansen geven om te groeien. Dit doet ze o.a. door kennis en expertise ter beschikking te stellen, nauwe betrokkenheid met management, extra investeringen en overnames.

Voor Aluvin waren we bezig met het zoeken naar het juiste groeipad en zo kwamen we in contact met Ace Packaging, een grote speler in de verpakking business. Wat startte als een prospectie naar overname resulteerde in het overgenomen worden.

Ace zocht zelf naar een manier om hun gamma in aluminium te versterken omdat ze “Allround verpakkingspartner van A tot Z” willen zijn. Onder het motto “If you can’t beat them, join them”, werd deze beslissing weloverwogen genomen. Het is een opportuniteit voor Aluvin om binnen een groter geheel opgenomen te worden en verder te kunnen groeien. Ace heeft de intentie om het volledige team te behouden en continuïteit te voorzien.

Een verkoop strookt niet met de strategie van INTIUM groep en is voor Maarten en Ine ook nieuw maar na grondig overleg is dit wel de beste piste voor Aluvin. Dit is in overleg gebeurd met Noury, Operationeel Manager van Aluvin, en hij staat ook volledig achter deze beslissing.

De opname binnen deze grote speler in de verpakking business biedt tal van nieuwe mogelijkheden en een duurzame toekomst voor Aluvin.