Nieuws

Corona zorgt voor een vijfde meer productie bij Aluvin

HERENTALS – ALUVIN, producent van aluminium verpakkingen, draait deze dagen op volle toeren. Sinds het begin van de coronacrisis is de vraag naar aluminium bakjes voor de voedingsindustrie enorm toegenomen.
ALUVIN verwerkt op dit ogenblik meer dan 70 ton aluminium per maand, goed voor een productie van 570.000 aluminium bakjes per dag. Dat is zo’n 20% meer dan normaal. En die extra productie is nodig, want als gevolg van de coronacrisis is de vraag enorm gestegen.

“Dat de verkoop de afgelopen weken zo snel stijgt is een rechtstreeks gevolg van de exponentiele vraag naar kant-en-klaar maaltijden”, weet Maarten Bynens, voorzitter Raad van Bestuur van ALUVIN N.V. “Sommige restaurants zijn overgeschakeld op een afhaalformule en ook bij fabrikanten van bereide maaltijden is de productie gestegen. Aluminium verpakking heeft dan ook een aantal belangrijke kenmerken: het is recycleerbaar, een perfecte barrière tegen bacteriën en mag opgewarmd worden van de frigo of diepvries rechtstreeks naar de oven of microgolfoven. “

ALUVIN kan met de verhoogde productie nog zeker 3-4 weken volgen. “Ook in deze tijden van crisis beschikt ALUVIN over voldoende voorraad van zowel grondstoffen als afgewerkte producten”, zegt Maarten Bynens. “De sourcing ervan is doelbewust louter Europees zodat ALUVIN niet afhankelijk is van lange aanvoerlijnen of sluiting van de Europese grenzen.”

Op de werkvloer wordt uiteraard rekening gehouden met de huidige strenge corona-richtlijnen. “We hebben extra maatregelen getroffen boven op de al strenge regels die we gewoon zijn van de voedselveiligheid. Medewerkers houden rekening met social distancing en lunchen gebeurt in verschillende shiften, zodat ook dan niemand te dicht bij elkaar zit.”

ALUVIN is opgericht in 1948 en maakt verscheidene aluminium verpakkingen voor voeding. In 2001 verhuisde het bedrijf van Berlaar naar de huidige locatie in de Welvaartstraat in Herentals. Bij ALUVIN werken een 20-tal medewerkers.