Nieuws

11 Limburgse ondernemers richten investeringsfonds op

Elf Limburgse ondernemers, waaronder Maarten Bynens, Luc De Werdt, en Olivier Strauven, hebben de krachten gebundeld in het investeringsfonds Renardmont. Het fonds mikt op investeringen in Limburgse bedrijven. Het eerste dossier: de overname van Decoline in Pelt.
Renardmont (letterlijk: Vossenberg) is een initiatief van Maarten Bynens, die met zijn Hasseltse industriële holding Initium zeven Limburgse kmo’s overkoepelt. Hij wist 10 andere Limburgse ondernemers te overtuigen om samen een investeringsfonds van en voor Limburgse ondernemers op te richten. De raad van bestuur bestaat naast Maarten Bynens nog uit Luc De Werdt (ex-Deloitte).

“Wij willen de Limburgse bedrijven met een goede structuur en dito management de kans geven op lange termijn te groeien en zich tegelijkertijd te verankeren in Limburg”, aldus Maarten Bynens. “Wij stappen niet in voor een snelle verkoop, engageren ons ook niet voor een aantal jaren, maar voor een zeer lange termijn.”

“Het grote pluspunt van Renardmont is dat het een initiatief is van (voornamelijk) Limburgse ondernemers”, zegt Luc De Werdt. “Als ondernemers weten ze beter dan wie dan ook waar andere ondernemers mee worstelen. Naast verdere internationalisering of ontwikkeling van nieuwe producten, is dat vaak ook de zoektocht naar een structurele oplossing voor de toekomst van hun bedrijf en zijn medewerkers.”

De afronding van het eerste dossier is meteen het sein om naar buiten te komen. Decoline uit Pelt is voortaan eigendom van het nieuwe fonds. In dertig jaar tijd wist het echtpaar Wim Verhoeven (62) en Chris Cornelissen het bedrijf uit te bouwen tot een gekende verdeler van ophangsystemen voor gordijnen. Een niche die tot ver in het buitenland erkenning krijgt bij vakhandels en professionele raamdecorateurs. Decoline telt 40 medewerkers, samen goed voor een omzet van 7,2 miljoen euro.

“Onze beide kinderen hebben ondertussen zelf hun weg gevonden, en hadden geen interesse in het voortzetten van Decoline”, zegt het echtpaar. “En dus rees de vraag hoe het verder moest met Decoline. Er was interesse van andere investeringsfondsen en branchegenoten uit binnen- en buitenland. Onze baby afstaan is emotioneel niet simpel. Maar met Renardmont voelden we ons al snel op ons gemak. Decoline is in goede handen, kan blijven groeien en blijft in Limburg verankerd.” Olivier Strauven (Wara), één van de mede-investeerders van Renardmont, wordt tevens bestuurder bij Decoline.