Nieuws

Maarten Bynens: succesvolle ondernemer in de Trends top 30

Maarten Bynens
CEO Initium, 37

Maarten Bynens richtte in december samen met tien andere Limburgse ondernemers het investeringsfonds Renardmont op. Hun eerste investering is in de raamdecorateur Decoline in Pelt. De ondernemer leidt sinds 2009 de Hasseltse holding Initium, die actief is in automatisering (Seculux/Entrya in Lanklaar en GMF in Genk), compressoren en generatoren (LVC Solutions in Genk), verpakking (Aluvin in Herentals), gezondheidsadvies (MoveInc in Hasselt) en tuinhuizen (Nowak in As).

“Initium wil groeien in de sectoren waarin het al actief is”, zegt Bynens. “Met Renardmont bekijken we andere sectoren in Limburg, waarbij we overname per overname kapitaal vergaren.” Initium heeft een portfolio van 11 miljoen euro (2018). Tegenover 0,9 miljoen euro eigen vermogen staan 10,8 miljoen euro schulden, waarvan vorig jaar ruim 4 miljoen euro zou zijn afgebouwd.

Bynens en zijn echtgenote zijn aandeelhouders van Initium. Het startkapitaal werd hoofdzakelijk vergaard met de ontwikkeling van appartementjes in Antwerpen. Maarten Bynens maakte zijn master in management aan de hogeschool (nu KDG) niet af, maar startte als consultant bij Securitas Duitsland, waarover hij een studiewerk had gemaakt. “Ik wilde ondernemen”, verklaart hij.