INITIUM, Nieuws

INITIUM, met participatie in U Plastics, is mede-eigenaar van Govaerts Recycling

U Plastics kondigt met trots hun participatie in Govaerts Recycling aan, een van Europa’s vooraanstaande bedrijven op het gebied van plastic recycling. Deze strategische zet markeert een belangrijke stap voor U Plastics in haar toewijding aan duurzaamheid en circulair ondernemen.

U Plastics is reeds jarenlang vertrouwd met de producten van Govaerts Recycling en een belangrijke partner in de ontwikkeling en productie van GOVA Street & Play (meubilair en speeltoestellen). De participatie van U Plastics in Govaerts Recycling kwam tot stand dankzij het nieuwe investeringsfonds C for growth, waar het bedrijf mee in contact kwam via Maarten Bynens, mede-eigenaar van U Plastics en eigenaar van de industriële holding INITIUM. Deze samenwerking opent de deur voor U Plastics om haar voetafdruk in de circulaire economie te vergroten en tegelijkertijd haar duurzaamheidsdoelen te versterken.

Govaerts Recycling staat bekend als marktleider in de plastic recycling industrie, met een indrukwekkende staat van dienst die teruggaat tot 1995. Het bedrijf, gevestigd in Alken, heeft granulaten van meer dan 7,5 miljard plastic flessen verwerkt, wat neerkomt op een verbazingwekkende 10 flessen per seconde. Hiermee behoort Govaerts Recycling tot de belangrijkste spelers in Europa op het gebied van gerecycleerd plastic.

De deelname van U Plastics aan Govaerts Recycling zal niet alleen bijdragen aan het verder versterken van de positie van het bedrijf in de circulaire economie, maar ook aan het verminderen van de ecologische impact van plasticafval. Door middel van deze samenwerking zullen beide bedrijven hun expertise bundelen om innovatieve oplossingen te ontwikkelen voor het recyclen en hergebruiken van plastic materialen, waardoor ze een positieve bijdrage leveren aan het milieu en de samenleving als geheel.

Met een gedeelde visie op duurzaamheid en circulaire economie, belooft de samenwerking tussen U Plastics en Govaerts Recycling een veelbelovende stap voorwaarts te zijn in de strijd tegen plasticvervuiling en het bevorderen van een meer duurzame toekomst voor komende generaties.